Skip to main content

Zomerse Pastasalade

Deze salade is smakelijk en verkoelend in de zomer. Toen ik deze salade maakte had ik nog zoveel fusilli over dat ik deze pastasoort heb gebruikt. Met volkoren macaroni maak je deze pastamaaltijd vezelrijker en dus gezonder.  Dit gerecht is relatief laag in koolhydraten, zout en verzadigd vet.

30 min
4
465 Kcal
Vega

Ingrediënten:

300g volkoren macaroni
300g mais uit blik
1 rode ui
1 komkommer
2 tomaten
1 rode paprika
1 Granny Smith appel
1 limoen
100g yogonaise
2 el piccalilly
1 tl gerookte paprikapoeder

Aan de Slag!

1.Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Een klein beetje olijfolie in de pan voorkomt dat de pasta aan elkaar plakt. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
2. Laat de mais ondertussen uitlekken. Snipper de ui. Snijd de komkommer, tomaten, paprika en appel in blokjes van 1 cm.
3. Meng de yogonaise, piccalilly, paprikapoeder en een kommetje. Snijd de limoen doormidden. Knijp een ½ limoen uit boven het kommetje en roer door. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
4. Schep de macaroni, groenten en dressing door elkaar. De andere ½ limoen kan in partjes worden gesneden en als garnering worden gebruikt